Arrangementer

Fårets dag – 8/4 2023

Dreyers Økologiske Gårdbutik slår stalddøren op til Fårets dag d. 8-4 kl. 10.00 – 16.00.

Vi vil gerne vise vores økologiske landbrug frem for alle interesserede kl. 10.00 – 16.00.

Vi skal først og fremmest fremvise vores får og lam. Vi har 26 moderfår + 2 vædder af en blanding af Texel – Såne – Suffolk.

Udover får med lam har vi også grise m. pattegrise, køer m. kalve og høns, som man ved samme lejlighed kan få at se.

Landbrugsmaskiner kan også beses evt. prøve at sidde på.

Der er være åbent i gårdbutikken. Fryserne er fulde af de produkter vi producerer her på gården + egne produkter af skind, garn, honning, æblemost og æg.

Cafe med kaffe – kage og andre gode sager.

Kalv

Januar – Den nye generation af kalve er startet. Denne kalv er født den 24-1.  

Fårene er blevet klippet. Ja, hvorfor klipper vi fårene i januar. Det er der mange årsager til. Vi kan bedre se tilstanden hos fårene. Vi kan bedre komme til ved læmningen (fødslen). Det siges, at lammene tager bedre på. Fårene tager bedre fra ved fodertruget og høhækken. Vi forventer, at fårene begynder læmninger i midt marts. Vi har endnu nogle lam gående fra sidste år som ikke rigtig tog på i vægt. De er nu på vej.

Grisene går ude hele året og lige nu har vi indkøbt en ny orne Oskar. Søerne har taget godt imod ham. Solvej syntes specielt om ham. Der gik kun 5 min og så var de kærester. Så vi kan forvente smågrise sidst i maj.

Får på fyn

5. januar 2021.

Så kom vi ind i 2021. Vi håber, at dette år bliver bedre end 2020. Den første sne hos os viste sig d. 29. dec. 2020.

Fårene lukkes ud hver dag om formiddagen og kommer ind til aften. Vi har 20 moderfår ilæmmet med vædderen Jakob og 7 gimmere som også er læmmet med den nye vædder Uffe. Uffe er ankommet i efteråret 2020 fra Svanholm Gods på Sjælland.